Bel ons op: 020-8908131

14

Inspirerend loopbaandoel – met toekomstperspectief

Je hebt alle ingrediënten om je droombaan te bepalen. Je weet wat je passie is in werk en hoe de arbeidsmarkt eruit ziet. Stel jezelf de vraag: waar komt wat ik het liefste doe en waar de markt behoefte aan heeft samen? Welk werk past er het best bij? Zo kom je tot je doel en de stappen die je te zetten hebt.

Van passie naar loopbaandoel

Hopelijk is je concrete loopbaandoel meteen duidelijk. Misschien niet. Praten (ja, daar is ´ie weer!) met mensen die werk doen dat je aanspreekt is dan de beste optie. Zo krijg je een beeld van wat er mogelijk is. En van de weg die je misschien af te leggen hebt. Ook wordt het je waarschijnlijk meteen duidelijk of je er de tijd en moeite in wil stoppen.

Plan B

Misschien blijkt tijdens gesprekken met mensen in het veld dat je droombaan echt geen haalbare kaart is. Bedenk eens welke elementen er in dat werk zitten die je zo aantrekken. Kijk dan samen met vrienden of familie welke ander werk daar nou bij te bedenken is. En kom je er niet uit, stel dan je eigen baan samen en begin voor jezelf.

Een voorbeeld van een loopbaandoel

Nadine, een oud-collega van mij, is pas afgestudeerd in medicijnen. Ze is pas op haar 28e begonnen met deze studie. Het was haar droom om huisarts te worden. Jaar na jaar werd ze uitgeloot voor de studie geneeskunde. Om niet stil te blijven staan, had ze een studie psychologie gevolgd en werkte ze succesvol als re-integratiecoach. Toch bleef het kriebelen.

Op haar 28e gebeurde het eindelijk: ze werd ingeloot. Geen moment twijfelde ze: ze nam ontslag en begon aan haar tweede studentenleven. Nu, vier jaar later, is ze afgestudeerd en mag ze aan haar coassistentschappen beginnen. Ze geniet iedere dag van haar nieuwe werk.

Jouw leven, jouw keuze

Misschien sta je, net als Nadine vier jaar geleden, nog heel ver van je droombaan vandaan. Misschien wil je piloot worden en ben je nu directiesecretaresse. Of je hebt jarenlange ervaring als manager en je ontdekt dat je hart ligt bij tuinieren. Omscholing en nieuwe werkervaring opdoen is het devies. Soms is het een lange weg en het kan wél. De jaren gaan toch wel voorbij. In je tweede-keusberoep of op weg naar je droombaan. Zeg het maar.

De eerste stap

Nu je weet welke richting je op wilt in je werk en wat je daarvoor moet doen, is een stappenplan zo gemaakt. Ligt je droombaan nu inderdaad nog niet binnen je bereik, zoek dan naar de eerste stap op weg naar je uiteindelijke doel.

Kom je er niet uit om je loopbaandoel te bepalen? Of zie je niet hoe je je doel kunt bereiken? Kom langs voor loopbaanbegeleiding! Bel vandaag nog 020-2621802 voor een vrijblijvend en kostenloos gesprek.

Ja, bel mij voor een gratis intake!