Bel ons op: 020-8908131

Je drijfveren om te werken

Vind de baan waar je van houdt en je hoeft nooit meer te werken!

Als je mij een beetje kent, dat wet je dat iedereen werk gun waar hij van geniet.
Zelf houd ik enorm van mijn werk, het voelt dan ook meer als een hobby dan als een baan. Als je nu werk doet dat voelt als tegen de stroom inzwemmen, lees dan vooral verder.

Werk doen dat aansluit bij je drijfveren geeft je een groot gevoel van voldoening. Op weg zijn naar je eigen persoonlijke doel geeft een gevoel van vervulling en voldoening. Dit doel kan zijn plezier of een comfortabele positie voor jezelf. Voor anderen is het een doel dat bijdraagt aan een betere wereld, op kleinere of grotere schaal. De kern is dat je werk doet dat waardevol voor je is.

Denk om te beginnen eens na over de plek die werk voor jou in je leven heeft. Wat wil je dat je werk je oplevert? Gaat het hoofdzakelijk om financiële zekerheid, plezier, sociale contacten, een betekenisvolle bijdrage leveren, een bepaalde positie bereiken? Zet dit eens op een rij voor jezelf.

Als je weet wat je wilt dat werk voor je doet, geeft dat vaak aanwijzingen over wat je motiveert, en ook over banen die bij je passen. De volgende stap is om te kijken wat je uiteindelijk wilt bereiken in je werk: waar doe je het allemaal voor en in welk werk lukt dat het best? Als je je loopbaandoel kent, wordt het vaak een stuk makkelijker om je volgende stappen te bepalen.

Als je meer zicht wil op de drijfveren, is een loopbaancoachingstraject iets voor jou.

Ja, bel mij voor een gratis intake!