Bel ons op: 020-8908131

Jouw competenties ontdekken

Voordat je je zoekrichting bepaalt is het ook goed om te bekijken waar je sterke punten liggen. Als creatieveling wordt je waarschijnlijk erg ongelukkig in een baan waar je protocollen moet volgen. En als je erg verlegen bent, maak je het jezelf niet makkelijk om een loopbaan in de sales na te jagen.

Soms is het lastig om je eigen sterke en zwakke punten te kunnen zien. Sterke punten zijn voor jou meestal heel normaal. Het gaat om dingen die je tenslotte makkelijk af gaan. Zwakke punten zijn weer moeilijker aan jezelf toe te geven.

Het helpt daarom om een standpunt buiten jezelf in te nemen, om een objectief beeld van je talenten en aandachtspunten te krijgen. Om een completer beeld van jezelf te krijgen ga je daarom feedback vragen aan de mensen om je heen. De zogenaamde 360 graden feedback.

Je hebt  testen hierin die de mensen die feedback geven de kans geven dit anoniem te doen omdat het idee is dat mensen dan eerlijker zijn. Mijn ervaring is dat als je mensen expliciet uitnodigt om eerlijk te zijn, ze dan best bereid zijn om hun ongezouten mening over je te geven. Trouwens: op kritiek op jouw persoon zijn we ook niet uit. De vragen die je kunt stellen zijn:

  1. Hoe zou je mij als persoon omschrijven in vijf woorden?
  2. Wat zijn de vijf dingen die ik het beste kan?
  3. Wat is mijn minst gebruikte kwaliteit?
  4. Welke banen denk je dat goed bij me zouden passen?
  5. Heb je nog een tip voor me?

Je zult zien dat wat de mensen over je zeggen, vooral ook veel over henzelf zegt. Maar ook over jou.

Wil je  meer zicht op je kwaliteiten? Maak een vrijblijvende afspraak voor een coachingsessie, mail ons op info@alightcareers.nl of bel 020-2621802!

 

Ja, bel mij voor een gratis intake!