Bel ons op: 020-8908131

Netwerken – maak het makkelijk en leuk

Banen zijn nu nog schaars, sollicitanten niet. Dat heeft zo zijn consequenties voor sollicitatieprocedures. Een vacature levert nu misschien wel vijf keer zoveel sollicitaties op als twee jaar terug. Veel organisaties kunnen dat niet aan. Dus slaan ze die procedure over. Ze vragen bijvoorbeeld aan medewerkers of ze iemand voor de openstaande positie weten. Zo vind je veel vacatures niet meer op het internet. Dat vraagt om een nieuwe manier van solliciteren, één die erop gericht is dat veel mensen weten wie je bent en wat je zoekt. Netwerken dus.

Vertrouwen.

Maar ook voor het vinden van een leuke opdracht is netwerken essentieel. Een opdracht uitzetten in een economisch slechte tijd doe je niet zo maar. Dat doe je alleen als je weet dat je investering goed besteed is. Dus geef je klussen alleen aan mensen die je vertrouwt. Omdat je ze zelf kent. Of omdat iemand die je vertrouwt ze aanbeveelt. Ook als ondernemer is het dus van belang om met veel mensen in contact te staan.

Bezwaard.

Voor veel mensen is netwerken bepaald geen hobby. Ze zijn bang om mensen lastig te vallen. Of bang om nee te horen. Gebruik je netwerk voor het verzamelen van informatie en het leggen van nieuwe contacten. Dan voel je je waarschijnlijk een stuk minder bezwaard. Hier nog meer tips om het netwerken makkelijker en leuker te maken.

Regel één.

Vraag niet naar een baan. Ik herhaal: vraag niet naar een baan. Omdat deze cruciaal is herhaal ik hem nóg een keer. Vraag niet naar een baan. Vraag ook niet of iemand iets voor je weet. Nooit. Deze vraag is de reden waarom veel mensen niet van netwerken houden: het voelt een beetje als bedelen. Als je mensen om tips en contacten vraagt, komen ze vanzelf met een baan of klus – als ze die weten.

Je eigen weg.

Veel mensen vinden contact leggen toch een beetje spannend, zo is mijn ervaring. En blijven vervolgens een tijd lang achter de computer hangen om “research te doen”. Ik heb het jaren vermeden om netwerkgesprekken te voeren. Nu vind ik dat erg jammer. Ik denk dat ik veel verder zou zijn in mijn ontwikkeling (en mijn loopbaan) als ik met meer mensen kennis had uitgewisseld. Verzin dus je eigen manier om te netwerken, één die bij je past.

Laagdrempelig.

Mijn netwerkstrategie is per mail interessante mensen, die ik al ergens van ken, te benaderen voor een gesprek. Het staat mensen vrij om op mijn vezoek in te gaan, en als ze geen zin of tijd hebben, dan krijg ik geen antwoord. Ook goed. Voor anderen helpt het om te beginnen in hun omgeving en vrienden en familie te vragen naar interessante contacten. Wat je ook bedenkt: kom achter die computer vandaan!

Stel een doel.

Als je met het netwerken begint, helpt het als je weet waarvoor je het doet. Hoe groter je waarom, hoe makkelijker het hoe. Dat doel kan zijn het bemachtigen van die felbegeerde baan of opdracht, maar ook uitzoeken welk werk voor jou nou felbegeerd is. Voor ieder gesprek helpt het om jezelf een doel te stellen. Welke informatie wil je graag van je gesprekspartner? Mijn tip is om er altijd op uit te zijn een gesprek te laten leiden tot een volgend gesprek met een nieuw waardevol persoon. Vraag dus of je gesprekspartner je naar mensen kan doorverwijzen of je aan ze wil voorstellen.

Wees openminded.

De beste manier om je netwerkdoel te bereiken is met zoveel mogelijk mensen te spreken. Ook mensen die totaal niet in jouw richting werkzaam zijn, kunnen waardevolle contacten hebben. Zo kan je schoonmaakster een neef hebben die in jouw bedrijfstak werkt. Sla dus niemand over. Vraag aan iedereen of ze mensen kennen die jou verder kunnen helpen, wat zijn of haar positie ook is.

Ga koffie drinken met tien mensen die je inspireren. Vraag ze wat ze inspireert en hoe ze gekomen zijn waar ze zijn. Na die tien gesprekken kijk je waarschijnlijk anders tegen je eigen toekomst en mogelijkheden aan.

 

Martijn Aslander

Ja, bel mij voor een gratis intake!