Bel ons op: 020-8908131

Outplacement is een stap die je als organisatie soms moet zetten als je mee wil gaan in de veranderende wereld om je heen. Omdat je je medewerkers het beste gunt, zie je graag dat ze zo snel mogelijk een nieuwe, fijne baan hebben. En het liefst één waar ze beter op hun plek zitten dan ooit te voren.

Het belang van een goed outplacementtraject

Als je medewerkers houden van hun baan, dan is het nieuws van een reorganisatie en (mogelijk) naderend ontslag onthutsend. Zelfs de medewerkers die al langer uitgekeken waren op hun werk, schrikken vaak van het vooruitzicht op zoek te moeten naar een nieuwe dienstbetrekking. Ook krijgt het zelfvertrouwen van een medewerker vaak een klap, ook al wordt de helft van de afdeling op basis van het afspiegelingsbeginsel ontslagen.  Onzekerheid over de toekomstige financiële situatie en tegenzin om te gaan solliciteren, maken ontslaggesprekken voor niemand leuk.

Des te belangrijker is het om het proces rondom het ontslag en outplacement zo helder mogelijk te maken, en zo onnodige verwarring te voorkomen. Daarvoor moet de begeleiding van je medewerkers in goede handen zijn. Want wat wij vaak zien, is dat mensen de gelegenheid aangrijpen om opnieuw stil te staan bij wat hun kwaliteiten en drijfveren zijn. En zo op het spoor komen van een veel beter passende baan of een bedrijf gaan opstarten. Daardoor gaan zij in veel gevallen het ontslag uiteindelijk als een zegen zien.

100% kiezen voor de toekomst van de medewerker

Dat is wat wij willen bereiken. Dat gaat echter niet zomaar. Wat we daarvoor doen, is eerst duidelijk maken dat wij volledig aan de kant van de medewerker staan. Hoewel het traject betaald wordt, door de organisatie willen wij de vrijheid krijgen om 100% te kiezen voor het pas wat het beste past bij de medewerker. Omdat wij geloven dat uiteindelijk iedereen daar het beste bij gebaat is: de medewerker, zijn of haar omgeving, de organisatie, het UWV, de nieuwe werkgever. Want het is nou eenmaal het makkelijkst om aangenomen te worden in een baan waar je als sollicitant meer dan alleen enthousiast over bent – waar je ronduit gepassioneerd over bent. 

De ultieme beroepskeuze

Daarom start ieder traject met het onderzoeken van hoe iemand zich wil voelen in zijn of haar nieuwe werksituatie. Vervolgens nemen we dit gevoel als kompas voor het onderzoeken van alle beroepsmogelijkheden. Natuurlijk letten we daarbij ook op de situatie op de arbeidsmarkt. Daarvoor gaat de kandidaat aan de slag met arbeidsmarktoriëntatie. Door onze eenvoudige en doeltreffende netwerkmethode bouwt de medewerker contacten op met mensen die werkzaam zijn in het gewenste werkveld. Zo kan de kandidaat in het werkveld in de praktijk onderzoeken of het werk zo goed past als gedacht.

Innovatieve jobfinding methodiek

Zodra de kandidaat een keuze heeft gemaakt over de best passende toekomst, gaan we aan de slag met ons job finding programma. Met zeer innovatieve jobmarketing strategiën, overgenomen uit de VS en aangepast aan de Nederlandse arbeidsmarkt, zorgen we ervoor dat kandidaten zich heel gericht zichtbaar maken bij de bedrijven waar zij het meest enthousiast over zijn. Netwerken en nieuwe vormen van open sollicitaties zijn daarin het meest effectief. Waarom? Omdat veel organisaties vacatures niet meer online zetten.

Begeleiding bij de start in de nieuwe baan

Onze begeleiding stop pas als iemand op zijn of haar plek zit. Dat betekent dat wij ook adviseren voor het voeren van de beste sollicitatiegesprekken, dat we tips geven voor een geoede arbeidsvoorwaardenonderhandeling en samen een plan maken voor een zo goed mogelijk start in de nieuwe baan.

Gratis adviesgesprek?

Klinkt dit als een goede oplossing voor je medewerkers? Dan gaan we graag vrijblijvend met je in gesprek. Neem daarvoor contact met ons op. Bel 020-8908131 of vul het contactformulier in. 

Ja, bel mij voor een gratis intake!