Bel ons op: 020-8908131

outplacement

Tweede spoor re-integratie

Verander je beperkingen in een kans & verover de baan die bij je past

Een totaalpakket voor de beste eerste stap voor een voorspoedig vervolg van je loopbaan

Een re-integratietraject in het tweede spoor is voor de meeste mensen een spannende stap. Naast dat uw medewerker vanuit ziekte bezig is met herstel en weer aan het werk gaat, komt daar bij dat hij of zij niet meer bij u als werkgever kan blijven en een nieuwe werkkring moet zoeken. Veel veranderingen dus. Dat kan vragen oproepen. Vragen als: Wat welk werk past er bij me? Wat kan ik wél? Is de baan die bij me past te vinden? Kan ik überhaupt wel werk te vinden? Hoe kan ik me onderscheiden op de arbeidsmarkt tussen alle andere mensen die op zoek zijn naar een baan? Wij helpen om antwoord te vinden op deze vragen en niet alleen zomaar een baan te vinden, maar een baan die aansluit bij wie je bent en wat je kunt.

Aanpak re-integratietraject tweede spoor

ALIGHTcareers biedt een totaalpakket om de stap naar die nieuwe baan zo gemakkelijk, leuk en snel mogelijk te maken. Het pakket omvat een combinatie van persoonlijke (empowerment) coaching, sollicitatievaardigheidstraining en praktische ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. De medewerkers die graag de stap naar het ondernemerschap of zzp-schap willen maken, worden begeleid in een praktisch programma voor een snelle start als zelfstandige.

Praktische opbouw re-integratietraject tweede spoor

Coaching is naar behoefte, gemiddeld een gesprek in de week. De coaching vindt plaats op locatie op ons kantoor in Amsterdam. Coaching via Skype, telefoon of e-mail is ook mogelijk. Het programma beslaat 6 maanden, vanaf het moment van de eerste coaching.

Om uw medewerker te helpen succesvol te zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan, werkt ALIGHTcareers met een programma van 8 modules, waarbij alleen wordt ingezet wat voor de medewerker van toepassing is:

  1. Intake
  2. Individuele coaching
  3. Beroepskeuzebegeleiding
  4. Arbeidsmarktonderzoek
  5. Werkervaringsplaats
  6. Sollicitatievaardigheden
  7. Jobhunting
  8. Ondernemersvaardigheden
  9. Coaching on the job

Meer informatie over de opbouw van het programma re-integratie tweede spoor.

Als deze de modules die van toepassing zijn doorlopen heeft, heeft hij of zij als re-integratie tweede spoor kandidaat over het algemeen binnen 6 maanden een nieuwe, passende baan.

Kosten re-integratie tweede spoor 

De investering bedraagt € 3000,= voor een standaard traject van 6 maanden.

Opbouw dossier re-integratie tweede spoor

Wij weten waar het UWV op let bij het beoordelen van de WIA aanvraag. We zorgen er dan ook voor dat uw inspanningen aan de eisen van het UWV voldoen en u geen risico loopt op een loonsanctie van het UWV.

Over ALIGHTcareers 

ALIGHTcareers is een loopbaanadviesbureau voor hoger opgeleide professionals. Onze visie is dat iedereen een plek heeft waar ‘ie het meest tot zijn recht komt. Het meest gelukkig is én het meest van waarde is. En dat het uiteindelijk makkelijker (en duurzamer!) is om werk in die richting te vinden, dan werk waarvoor je jezelf in bochten moet wringen.

Onze aanpak kenmerkt zich door in eerste instantie te zoeken naar wat iemand ten diepste drijft. Om vervolgens de arbeidsmarkt te onderzoeken om te bepalen welke vorm van inkomsten verdienen het beste past. Tot slot delen wij onze bewezen sollicitatiestrategieën met onze klanten, zodat zij snel aan het werk gaan in een baan die écht bij ze past. Of we leren mensen de tien stappen naar een perfect passend, succesvol bedrijf in 3 maanden.

keurmerkblik-op-werk


Een selectie uit onze opdrachtgevers

merknamen

Vragen of een vrijblijvende kennismaking?

Een re-integratie tweede spoor traject begint altijd met een vrijblijvende kennismaking waarin we de situatie van de medewerker bespreken, onderzoeken of er een klik is tussen de coach en de medewerker en we samen bekijken of en hoe dit re-integratie tweede spoorprogramma zinvol kan zijn.

 Wilt u meer informatie of een (kostenloos) kennismakingsgesprek voor de medewerker inplannen, neem dan contact met ons op. We zien uw bericht of telefoontje graag tegemoet!

Bedrijfsinformatie
ALIGHTcareers
Re-integratiebureau tweede spoor
Maassluisstraat 2
1062 GD Amsterdam

Coach voor re-integratie tweede spoor 
Sylvie van den Meerendonk
06-41370035

 

Ja, bel mij voor een gratis intake!