Blog

Boekentips

Boekentips

Ik lees graag en veel en bestel iedere week wel een nieuw boek waar ik weer iets nieuws van leer over hoe je een leven en loopbaan met passie creëert. Hier deel ik de titels van de boeken die me veel hebben opgeleverd.

ONMISBAAR – Seth Godin

Vorige week las ik op de website Volkskrant Banen het volgende artikel: “Braaf je taken uitvoeren is niet meer voldoende”. Ondernemer en marketingblogger Seth Godin geeft in dit boek het recept hoe je onmisbaar kunt worden in je organisatie of voor je opdrachtgevers. Fijn als je je zorgen maakt over mogelijke ontslagen. Of als je in iedere tijd streeft om de beste prestaties neer te zetten.

Vooral de voorbeelden maken duidelijk hoe je onmisbaar wordt. En dat het in iedere baan kan! Zo schetst Seth het beeld van de Starbucks medewerker die vol passie zorgt dat iedereen in de koffietent het naar zijn zin heeft en goed geholpen wordt. Hij heeft er zichtbaar plezier in. En dan het contrast met de dame die iedere dag met tegenzin hetzelfde bakkie koffie schenkt, vol chagerijn, geen lachje dat eraf kan. Je doet er dus niet alleen je werkgever een plezier mee om op je plek te zitten in je werk, maar ook jezelf, je klanten en je gehele omgeving! Denk je tenslotte maar eens in hoe de betreffende jongeman en de jongedame thuis zullen komen.

Het boek is vermakelijk, informatief en inspirerend. Het laat zien dat het niet altijd makkelijk is om boven het maaiveld uit te steken, omdat je hersenen erop gericht zijn om veiligheid op te zoeken. En dat als je deze angst weet te overwinnen (hij geeft tips hoe) je daar enorm de vruchten van plukt. Lezen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja, bel mij voor een gratis intake!