Outplacement

Van ontslag naar het realiseren van je purpose

De aanpak van ALIGHTcareers in outplacement

Purpose based, betrokken en vernieuwende outplacement begeleiding

Natuurlijk is iedere situatie en iedere persoon anders. Daarom gaan we eerst met jou als outplacementkandidaat in gesprek voor outplacement op maat. Afgestemd op wat jij wil bereiken en wat jij daarbij nodig hebt. We beginnen altijd bij je essentie en je purpose: wie ben jij echt? En wat voelt jij dat je ten diepste te doen hebt in je leven? Dat gaan we vervolgens vertalen naar een concrete rol en een organisatie die bij je past. Of je eigen bedrijfsactiviteiten, doelgroep en bedrijfsplan, als je voor jezelf wilt beginnen. 

De opdrachten stemmen we af op jouw voorkeursstijl van communicatie. Zo geeft je outplacement coach je geen biografische opdrachten als je niet van schrijven houdt. Dan doen we misschien een interview. Of mag je je levenslijn tekenen.

Een overzicht van de fases in die meestal aan bod komen bij outplacement vind je hier. Natuurlijk kijken we eerst waar je staat en wat je al in huis hebt.

Vind je antwoorden in jezelf

De arbeidsmarkt is veranderd. Door de Corona maatregelen, door de enorme technologische ontwikkelingen, door veranderingen in wat we met zijn allen belangrijk vinden en hoe we met elkaar omgaan. Dat vraagt nieuuwe dingen van ons. Oude modellen werken veelal niet meer.  Het vraagt van ons dat we onze eigen antwoorden gaan vinden, in onszelf. Dat we onze intuitie gaan raadplegen. Dat we in een totaal nieuwe set van omstandigheden wat ons te doen staat.  (Bron: How Top Executives Use Thcir Intuition to Make Important Decisions, Weston Agor).

Als je ergens voelt, dat er meer in je zit dat er nu uitkomt, of dat er iets groters is waar je aan wilt bijdragen, dan kunnen wij je in contact brengen met dat deel dat alle antwoorden heeft.  

Kosten Outplacement

Een outplacementtraject bij ALIGHTcareers  in Amsterdam wordt altijd op maat voor je gemaakt. Omdat iedere persoon anders is en andere dingen nodig heeft, is er geen standaard kostprijs. 

Echter er zijn wel gemiddelden, en een gemiddelde traject duurt een half jaar. 

De kosten voor een traject van een half jaar: EUR 3500. 

Tijdens een kosteloze intake inventariseren we het urenaantal dat we naar verwachting nodig hebben om je naar de baan die je zoekt te leiden. Dan brengen we een offerte uit.

Soms krijg je een vastgesteld budget mee voor je outplacement. Dan kunnen we samen bespreken wat je nodig hebt. En zorgen we ervoor dat je zoveel mogelijk uit je budget haalt. Zodat we toch voor je kunnen doen wat je nodig hebt voor die nieuwe baan binnen de termijn waarop jij dat wilt.

Kom je als werknemer in aanmerking voor een outplacementtraject? En wil je van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor outplacement Amsterdam? 
Of ben werkzaam bij een organisatie en wil je afscheid nemen van een medewerker?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze outplacement coaches.

Bel ons gerust voor advies

A selection of our clients