ALIGHTcareers’s team

Emilie Plouvier

Emilie Plouvier in het kort:

Emilie is een energieke en positivistische coach die zoveel mogelijk mensen naar het leven van hun dromen wil leiden. Dankzij haar ervaring als researcher, documentaire- en televisiemaker leerde ze snel en efficiënt de essentie van mensen en hun verhalen uitpuren. Het maakt van haar een doel- en actiegerichte coach, steeds met het oog steeds op de toekomst en jouw kwaliteiten.

Emilie over haar werk en aanpak:

Al zolang ik in kleur kan zien, observeer ik met grootse fascinatie mensen en hun beweegredenen.  Het is een tweede natuur om aan te voelen wat mensen niet zeggen, maar wel voelen. Waar hun authentieke kracht schuilt en waar ze zichzelf soms nog in de weg zitten.

Zodra ik afstudeerde als documentairemaakster aan het RITCS (2012) ging ik aan de slag in de media om mensen te laten zien waar hun kracht en schoonheid schuilde. Op die manier wilde ik hen en de kijker terug in contact brengen met hun eigen menselijkheid en kwetsbaarheid.

Ik leerde de enorme impact kennen van de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen: ze bepalen onze gedachten, gevoelens en gedragingen, wat van hen dé sturende kracht van onze levens maakt. Om grip te krijgen op jezelf en je leven is het daarom belangrijk te weten wat je denkt en wie je bent, en dat in lijn te krijgen met wat je doet. Die drie samen zorgen voor balans.

Ik voltooide daarnaast ook een opleiding tot NLP-coach, om nog beter te leren hoe ik niet alleen mezelf maar ook anderen in mijn met hun eigen verhaal en leven kan krijgen. Want met de verhalen van vandaag, bouwen wij samen de wereld van morgen.

 

 

Hoe?

Ik ben als coach graag doortastend en houd ervan om zo efficient mogelijk naar de essentie te reizen. Ik voel helder waar grenzen en waar openingen liggen zodat ik de juiste stukjes in jou kan aanraken en blootleggen. Door middel van juist geplaatste vragen onthul ik samen met jou de beperkende overtuigingen die jou van je werkelijke pad afhouden. Ik reflecteer wat jij mij aanreikt en bevraag alleen maar – advies krijg je bij mij enkel van jezelf, de enige manier waarop oplossingen zuiver en duurzaam kunnen zijn.

 

 

Waarom?

Ik doe niet liever dan lezen, praten en luisteren naar mensen en hun verhalen, om te begrijpen wie ze zijn en waarom ze doen wat ze doen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk laagjes weg te halen, dat is mijn manier om de wereld bevattelijk te maken. En omdat ik geloof dat we in essentie eigenlijk bitter weinig van elkaar verschillen.

Die plek vinden in onszelf en in elkaar, is volgens mij het mooiste dat we kunnen doen. Van daaruit kan jij jezelf en je dromen authentiek in kaart brengen en vanuit je kracht én je kwetsbaarheid leven.