Blog

Purpose based loopbaancoaching, wat is dat?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Of re-integratie, outplacement en startersadvies, nu we toch bezig zijn. Want dat is wat we doen. En dat klinkt in deze tijd waarin Jan en allemaal met het woord purpose smijt, misschien als een holle frase. Maar dat is het bij ALIGHTcareers geenszins. Dus ik leg graag uit wat we daarmee bedoelen.

Wij geloven dat iedereen een unieke, specifieke taak in deze wereld heeft. Een taak, dat als we dát doen, dat alles dan anders voelt. Kloppend. Passend. Op onze plek. Dat geeft een voldoening, een vervulling, ja zelfs dankbaarheid die zijn weerga niet kent.

Dat gevoel, dat hebben wij, en dat gunnen we iedereen. Want dat is niet alleen heel fijn, het is ook hartstikke nodig. Ten eerste natuurlijk omdat het leven van iedereen erop vooruitgaat als hij zijn purpose vindt, inclusief zijn gezondheid, zijn geluk, zijn relaties. En daarmee gaan ook de levens van iedereen om hem heen erop vooruit, en sterker nog: dat van de wereld.

Want als jij doet wat écht bij je past, draag je daarmee op een veel grotere manier bij aan onze wereld. En als wij naar de wereld van nu kijken, dan kunnen we maar één conclusie trekken: we hebben iedereen nodig om waar de wereld nu staat weer een beetje hoopvol te maken. Want er gebeuren geweldige dingen, maar we hebben nog een lange weg te gaan en de hindernis.

Nou is de grote vraag die mensen ons stellen als we het hier over hebben: hoe doe je dat dan? Nou dat is eenvoudig en meestal ook makkelijk. Alle antwoorden liggen namelijk van binnen. En wat wij met mensen doen is een diep proces waarin met je aandacht naar binnen gaat, en luistert naar de antwoorden die er vanzelf komen als je maar stil genoeg bent. En die antwoorden, die geven een verbinding met jezelf die zo fijn is, zo rijk, dat veel mensen tijdens zo’n sessie tranen krijgen. Eindelijk thuis.

Heb ik daar dan coaching voor nodig? Nou, in principe niet. Ik kan het je van harte aanraden om eens een moment van echte stilte te creëren, van gewaarworden welke subtiele signalen je innerlijke wijsheid je geeft. Maar niet iedereen geeft daar de rust, of de ruimte voor. En om je purpose te ontdekken helpt het om te weten welke vragen je je moet stellen. En dat is wat wij doen.

Een reis naar binnen. Stilte. Ruimte om naar jezelf te luisteren. De vragen die tot de antwoorden leiden die je zoekt. Die de richting geven, en de inspiratie om tot moeiteloze actie over te gaan. Maar ook bij je zijn als het lastig is, en je weerstand voelt. Die onderzoeken en de wijsheid en waarde ervan ontginnen, en volgens je weg voorwaarts nog beter, meer kloppend, makkelijker te maken.

Daarmee zijn we er nog niet. Want weten waarom je hier op aarde bent, is één ding. Maar weten hoe je daar precies vorm aan geeft, dat is net zo belangrijk. Daarom staat dit in de tweede fase van onze coaching centraal. Daarvoor gaan we zowel naar binnen als naar buiten. In eerste instantie gaan we te rade bij het deel van jou dat je pad kent, dat weet waarom jij hier bent, maar ook welke vorm daarvoor het beste bij je past.

Met dat deel ga ik in gesprek. En ik vraag aan jou welk deel van jou dat is. Misschien noem je je het je gut feeling, je innerlijk weten, je intuitie. Sommige mensen noemen het ook hun gevoel, hun kern of hun ziel. Hoe je het ook noemt, we gaan vragen of we dat wijze, diepe deel van jou wat vragen mogen stellen. En dan komen er 9 van de 10 keer verbluffende antwoorden. 

Daarnaast brengen we ook in kaart wie jij bent. Met een mix van tests, inzichtgevende oefeningen, vragen aan je omgeving en/of medidaties brengen we jouw persoonsprofiel in kaart: je eigenschappen, je talenten, je waarden, je missie. En op  basis daarvan gaan we brainstormen over passende rollen, functie die je goed zouden kunnen liggen. Dat is het buitenwerk.

Dat vervolgt zich als je die functies gaat onderzoeken. Gaat praten met organisaties die dezelfde missie hebben als jij. Met mensen die jouw passie delen. Horen wat zij voor mogelijkheden zien. Samen sparren over waar jij past.  

Dat doen wij het allerliefst. Dat is ons purpose. Om daarmee bij te dragen aan beter werk voor jou. Of voor je mensen. Of je klanten. En daarmee een betere wereld voor ons allemaal.

Doe je mee? Laat je reis hier beginnen – of verder gaan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja, bel mij voor een gratis intake!