Outplacement Amsterdam

Van ontslag naar een nieuwe baan

Wat is Outplacement?

De definitie van outplacement volgens Wikipedia:

Outplacement
slaat op begeleidende diensten om ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan of bij het starten als zelfstandige.

Bron: Wikipedia

Sylvie heeft in 6 gesprekken mijn professionele ambities helder gemaakt en gezorgd dat ik deze door middel van concrete doelen bereik. In haar werk als loopbaancoach is ze professioneel, persoonlijk en resultaatgericht. Ik raad haar professionele kennis en werkwijze aan eenieder aan die meer grip wil krijgen op zijn of haar ambities.

Koos Boertjens

inmiddels freelance webeditor en contentmanager

Aanleiding voor outplacement

De reden voor ontslag of de dreiging daarvan is meestal dat  je als werknemer boventallig bent geworden. Of omdat je arbeidsplaats komt te vervallen door een reorganisatie. Ook kan ontslag het gevolg zijn van een arbeidsconflict of het vastlopen in je carrière. Je werkgever kan je ondersteunen bij het vinden van een nieuwe (loop)baan door het aanbieden van outplacementbegeleiding.

Soms maakt dit onderdeel uit van het sociaal plan of de ontbindingsovereenkomst. Je werkgever kan deze begeleiding intern aanbieden, of een extern outplacementbureau inschakelen. ALIGHTcareers is een externe aanbieder van outplacement voor Amsterdam en omgeving. Voor mensen die in Amsterdam wonen. Of die in Amsterdam of omgeving (willen) werken.

Wij denken met je mee over je volgende baan, maar ook daarna. En dat is nodig.

Klaar voor de arbeidsmarkt

De meeste mensen zien het graag anders. Maar de arbeidsmarkt is veranderd. Zoals het was voor de crisis wordt het niet meer. Het heeft dus weinig zin om je alleen zo snel mogelijk naar die nieuwe baan te leiden. Je hebt tegenwoordig een brede skill set nodig om je thuis te voelen op de arbeidsmarkt. Flexibiliteit. Goede presentatievaardigheden. En breed inzetbaar zijn. Kortom: employability. Wij zorgen ervoor.

De aanpak van ALIGHTcareers outplacement Amsterdam

Persoonlijke, betrokken en vernieuwende outplacement begeleiding

Natuurlijk is iedere situatie en iedere persoon anders. Daarom ga ik eerst met jou als outplacementkandidaat in gesprek voor outplacement op maat. Afgestemd op wat jij wil bereiken en wat jij daarbij nodig hebt.

De opdrachten stemmen we af op jouw voorkeursstijl van communicatie. Zo geeft je outplacement coach je geen biografische opdrachten als je niet van schrijven houdt. Dan doen we misschien een interview. Of mag je je levenslijn tekenen.

Een overzicht van de fases in die meestal aan bod komen bij outplacement vind je hier. Natuurlijk kijken we eerst waar je staat en wat je al in huis hebt.

Kosten Outplacement

Een outplacementtraject bij ALIGHTcareers  in Amsterdam wordt altijd op maat voor je gemaakt. Omdat iedere persoon anders is en andere dingen nodig heeft, is er geen standaard kostprijs. Tijdens een kosteloze intake inventariseren we het urenaantal dat we naar verwachting nodig hebben om je naar de baan die je zoekt te leiden. Dan brengen we een offerte uit.

Het gemiddelde traject duurt een half jaar. De kosten voor een traject van een half jaar bedragen EUR 2997.

Soms krijg je een vastgesteld budget mee voor je outplacement. Dan kunnen we samen bespreken wat je nodig hebt. En zorgen we ervoor dat je zoveel mogelijk uit je budget haalt. Zodat we toch voor je kunnen doen wat je nodig hebt voor die nieuwe baan wanneer jij dat wilt.

Kom je als werknemer in aanmerking voor een outplacementtraject? En wil je van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor outplacement Amsterdam? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek op ons outplacement kantoor in Amsterdam.

Bel ons gerust voor advies

Een greep uit onze opdrachtgevers