ALIGHTcareers’s team

Annemiek Wijnker

Annemiek Wijnker in het kort

Annemiek over haar werk en visie

Ik geloof dat iedereen zijn eigen unieke mix van kwaliteiten bezit, waarmee je echt tot je recht komt. Als loopbaancoach ondersteun ik je bij het inzetten van je kwaliteiten in je loopbaan, zodat je energie krijgt van je werk en meer vervulling in je leven.

Coachen heb ik altijd gedaan. Ik vind het fijn om te luisteren, de diepte in te gaan, bredere mogelijkheden te laten zien, maar ook heel praktische tips en handvatten te geven.

Ik heb in verschillende branches gewerkt. Na mijn opleiding tot redacteur in boeken en tijdschriften heb ik als webredacteur gewerkt in IT-/onderwijs, cultuursector, bij de overheid, retail, reisbranche en NGO’s.

In al die tijd was ik bezig met persoonlijke ontwikkeling en toen ik werd mijn drive om aan de slag te gaan met mijn passie – coaching – zo groot dat ik de stap waagde om iets heel anders te gaan doen: ik ben een opleiding tot loopbaancoach gaan doen. Vervolgens lukte het me om mijn carriereswitch te maken: ik ging bij UWV aan de slag als werkcoach. In mijn werk binnen de re-integratie ontdekte ik ook dat ik het leuk vond om voor groepen te staan. Sollicitatietraining te geven. Daarom heb ik een opleiding tot trainer communicatieve vaardigheden gevolgd. Ik geef onder andere training in netwerken.

Annemiek Wijnker in het kort

Ik ga eerst de diepte in: wat maakt dat je hier bent? Daarna praktisch aan de slag en concreet toewerken naar een eerste stap. Een eerste stap die je soms meteen al zet. Waardoor je ter plekke al succes boekt.

Blokkades kunnen soms klein zijn, soms wat groter. Wat ik probeer is inzicht te geven. Vaak is een probleem een doorgeslagen kwaliteit. En als je dat ziet, kun je er makkelijker mee omgaan.

Het mooiste is als ik coachees weer tegenkom en zie dat de coaching nog steeds doorwerkt. Dat ze krachtig zijn en zelfvertrouwen hebben. En gaan!

Coachees omschrijven mij als…

Enthousiasmerend, nieuwsgierig, onderzoekend, vraagt door, luisterend, invoelend, denkt mee, ziet kansen, vertrouwen geven, de diepte in en praktisch, concrete eerste stap, gericht op resultaat.

Geeft complimenten. Is attent op soms moeilijke momenten. Vat je verhaal samen, zodat je het zelf weer helder ziet.

Bel me gerust!

Wil je met me bespreken wat ik voor je kan betekenen? Ik hoor graag van je. Als je me een bericht stuurt via ons contactformulier dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!