Outplacement

Van ontslag naar het realiseren van je purpose

Purpose based en persoonlijke outplacement begeleiding

vanuit een dieper bewustzijn

Of je er nou zelf voor gekozen hebt, of niet, afscheid nemen van je werkgever geeft vaak een gevoel van spanning over de toekomst. Je weet immers wat je hebt en niet wat je krijgt. 

Echter: 9 van de 10 keer horen we van onze klanten dat ze achterafblij zijn dat ze ontslagen zijn. Omdat het dwingt tot nadenken over je leven en waar je naartoe wil.  En misschien wel je werk en leven een nieuwe draai geven die veel meer bij je past.

Onderzoek heeft uitgewezen dat werk dat vertrekt vanuit purpose, een positieve uitwerking heeft op allerlei factoren, zoals tevredenheid, werkgeluk, productiviteit, maar ook salaris en het aantal maanden dat je in dienst blijft.  Daarom vertrekken wij bij al onze coaching vanuit de vraag: wat is je purpose? En: hoe ziet het eruit als je werk een volledige expressie is van wie je bent en waar je voor op de wereld bent?

ALIGHTcareers 2
ALIGHTcareers 2

Vind je antwoorden in jezelf

De wereld is veranderd. Dat vraagt nieuwe dingen van ons. Oude modellen werken veelal niet meer.  Het vraagt dat we onze eigen antwoorden gaan vinden, in onszelf. Dat we onze intuïtie gaan raadplegen. Dat we in een totaal nieuwe set van omstandigheden weten wat ons te doen staat.  (Bron: How Top Executives Use Their Intuition to Make Important Decisions, Weston Agor).

Als je ergens voelt, dat er meer in je zit dat er nu uitkomt, of dat er iets groters is waar je aan wilt bijdragen, dan kunnen wij je in contact brengen met dat deel dat alle antwoorden heeft.

De visie van ALIGHTcareers

Wij geloven erin dat een rijk en vervullend leven begint bij doen wat écht betekenis voor je heeft. Datgene waarmee jij bijdraagt aan de wereld op de meest vreugdevolle manier voor jou. Dat is namelijk de enige manier waarop jij het meeste van jezelf kunt geven. En ook het recept om het zo lang mogelijk vol te houden. 

We zien daarbij dat iedereen zo zijn bagage heeft. Luisteren naar de delen van ons die het spannnend vinden om écht te gaan doen wat belangrijk voor ons is, is de manier om wél vooruit te komen. 

We kijken in onze coaching niet alleen naar het werkgebied in je leven, maar we coachen ook graag op thema’s in andere levensgebieden, omdat we zien dat alles in je leven invloed heeft op hoe je voelt. 

Aanpak

.Vertrekken vanuit purpose
We beginnen altijd bij je essentie en je purpose: wie ben jij echt? En wat voelt jij dat je ten diepste te doen hebt in je leven?

En nu concreet
Dat gaan we vervolgens vertalen naar een concrete rol en een organisatie die bij je past. Door eerst samen te brainstormen en dan de opties die je hebt bedacht te onderzoeken in de praktijk, door met mensen te praten die dat werk doen. Zo bouw je tegelijkertijd een netwerk op in je nieuwe richting. 

Sollicitatieplan
Heb je je keuze eenmaal gemaakt, dan ga je samen met je coach een plan maken voor het vinden van je nieuwe baan. Daarbij kijken we naar op welke manier jij het makkelijkste contact maakt en hoe in de organisaties die je op het oog hebt, mensen het makkelijkste binnen komen. 

Ondernemingsplan
Of, als je wilt ondernemen, starten we met het verhelderen van je bedrijfsactiviteiten, je leukste en meest voor de hand liggende doelgroep en een kort en bondig bedrijfsplan. vervolgens staan we je met in iedere stap van het ondernemers- en sollicitatietraject bij, totdat jij het werk hebt gecreerd dat helemaal bij je past. 

Oog voor waar je vandaan komt
Alles waarin we als mensen niet optimaal functioneren, komt door negatieve ervaringen in het verleden, zelf of in het familiesysteem. Beschermers die nog actief zijn, lijken je tegen te houden. Echter: alles waar je tegenaan loopt, is er om jou te dienen. Wat je belemmerende patronen ook zijn, we gaan in gesprek over wat ze willen bereiken voor jou en kijken hoe je met deze delen juist sneller vooruit kan komen.   

Afgestemd op jouw manier van je ontwikkelen
De opdrachten stemmen we af op jouw voorkeursstijl van je ontwikkelen en communiceren. Zo geeft je outplacement coach je geen biografische opdrachten als je niet van schrijven houdt. En zorgen we dat als je gaat netwerken, je dit echt op je eigen manier doet, die makkelijk is en veilig voelt.

Holistisch
We kijken niet alleen naar jou en werk, maar plaatsen je werk in de bredere context van je gehele leven. Mochten daar thema’s spelen die flow in je werk in de weg staan, dan gaat het daar ook over in coaching. 

ALIGHTcareers 2

Kosten, locatie en tijdsduur van outplacement

Een outplacementtraject bij ALIGHTcareers  in Amsterdam wordt altijd op maat voor je gemaakt. Omdat iedere persoon anders is en andere dingen nodig heeft, is er geen standaard kostprijs.

Echter er zijn wel gemiddelden, en een gemiddelde traject duurt een half jaar.

De kosten voor een traject van een half jaar: EUR 3500. 

Tijdens een kosteloze intake inventariseren we het urenaantal dat we naar verwachting nodig hebben om je naar de baan die je zoekt te leiden. Dan brengen we een offerte uit.

Op maat
Soms krijg je een vastgesteld budget mee voor je outplacement. Dan kunnen we samen bespreken wat je nodig hebt. En zorgen we ervoor dat je zoveel mogelijk uit je budget haalt. Zodat we toch voor je kunnen doen wat je nodig hebt voor die nieuwe baan binnen de termijn waarop jij dat wilt.

Kom sparren
Kom je als werknemer in aanmerking voor een outplacementtraject? En wil je van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor outplacement? Of ben werkzaam bij een organisatie en wil je graag goed afscheid nemen van een medewerker? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze outplacement coaches.


Google Reviews voor ALIGHTcareers

Malika AouladMalika Aoulad
13:00 14 May 22
Annemiek is in staat om de juiste vragen te stellen. Vragen die je aan het denken zetten, waardoor je verbanden legt waarvan je je niet bewust bent. Tegelijk laat zij je zelf ook het initiatief nemen van je eigen leer- en ontwikkelingstraject. Ik kreeg concrete handvatten hoe ik moest omgaan met moeilijke momenten. Dit gaf mij de mogelijkheid om anders met situaties om te leren gaan. Annemiek ik ben dankbaar voor de adviezen en de eerlijke en open gesprekken die we hebben gevoerd. Ze hebben geleid tot positieve veranderingen die voor zowel mezelf als mijn omgeving duidelijk merkbaar zijn.Bedankt Annemiek wijnker.
Erik van NieuwburgErik van Nieuwburg
15:23 29 Sep 21
Sylvie heeft mij een serie aan sessies gegeven en door haar heb ik eindelijk mijn verhaal, mijn propositie en online presence op een niveau weten te brengen, waar ik eindelijk tevreden over ben.
Christien WiegerinkChristien Wiegerink
09:58 29 Sep 21
super blij met de coaching van Alight careers. Sebastian heeft in 4 gesprekken heel helder kunnen spiegelen waar ik me kan ontwikkelen en verbeteren en mijn talenten en waarden kan inzetten om succesvol te worden in wat ik wil bereiken. Heel veel dank
Selina Vd GeldSelina Vd Geld
12:39 28 Sep 21
Super coach Emilie. Wat je met humor, spiegelen, goede gesprekken, e.d. allemaal voor elkaar kan krijgen.. heel waardevol. Echt een aanrader!!!
Laura van DamLaura van Dam
09:54 10 Jun 21
Gecoacht door Sebastian, in het kader van het ontwikkeladviestraject. Hele eerlijke en goede gesprekken gehad waarbij ik het gevoel had dat hij me snel doorhad. Een meerwaarde vond ik dat hij out of the box met je meedenkt, veel aandacht heeft voor wie jij als persoon bent, maar ook het proces vereenvoudigt door praktische vragen en doelstellingen te stellen. Kan het iedereen aanraden!
js_loader

FAQ

Meestal kun je binnen een week je eerste kennismakingsgesprek plannen. En kunnen we zodra je werkgever akkoord gaat met het samen opgestelde plan beginnen. 

Het traject wordt volledig in samenspraak met jou opgesteld. We geloven dat alle antwoorden in ju zitten en dat het enige wat we te doen hebben, is die op tafel te krijgen.

Daarbij kunnen wij zeker de route uitstippelen, maar we zullen steeds bij je checken wat er klopt voor jou.

Daarom is er veel mogelijk. Mocht je specifieke wensen binnen je traject, dan kijken we graag samen met jou hoe we die kunnen realiseren.

Als je vraag er niet bij staat, neem dan contact met ons op info@alightcareers.nl of bel 020-8908131.

Onze Outplacement Coaches

Atilla Mohiddin

Atilla Mohiddin

Coach, trainer en Focus expert. Atilla’s missie is jouw leven te verlichten. Door de overvloed van mogelijkheden te zien en verder te ontdekken. Je purpose te voelen en te verdiepen.
Jouw dierbaarste doelen op een ‘brein-slimme’ manier in het leven te zetten.

Meer over Atilla
Britt Edelenbosch

Britt Edelenbosch

Britt is loopbaancoach, met een achtergond in de corporate HR wereld bij ING. Vanuit je essentie zicht krijgen op je loopbaan, daar is waar Britt goed in is. Ze helpt in het (h)erkennen, hervinden, herwaarderen om met focus te herpakken. 

Meer over Britt
Sebastian Oldenzeel

Sebastian Oldenzeel

Sebastiaan is coach, leraar én sociaal ondernemer.
Door zijn eigen ervaringen wil hij iedereen helpen om helder te maken hoe je vanuit jouw passie en levenslust kunt werken, én daar heel praktisch mee aan de slag gaan.

Meer over Sebastian
Annemiek Wijnker

Annemiek Wijnker

Een ervaren outplacement coach. Na een carrière in de ICT werkte ze bij UWV en daarna in een rol als re-integratiecoach en loopbaancoach. Ze houdt van flamenco. en is erg gevoelig en heeft een grote levenslust. Ze heeft een geweldig oog voor kwaliteiten bij mensen.

Meer over Annemiek
Louise van de Kar

Louise van de Kar

Louise is onze coach die graag samen met jou kijkt naar de praktische aanpak van de situatie. Zij richt zich voornamelijk op de startende ondernemers en ondersteunt bij het vinden van jouw passie! Daarnaast ziet ze erop toe dat klanten snel gematcht worden met de best passende coach.

Meer over Louise
Sylvie van den Meerendonk

Sylvie van den Meerendonk

Oprichter van ALIGHTcareers. Haar missie is om mensen te verbinden met hun levensdoel en hen hun leven te laten leiden vanuit zelfverbinding. Ze is auteur van het boek 'Nooit Meer Solliciteren' en gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers, change makers en executives.

Meer over Sylvie

Genieten van je meest vreugdevolle bijdrage
voor de wereld waarin jij wilt leven

A selection of our clients


Neem contact met ons op voor advies