UWV Traject Werkfit

Diepgaande coaching - vandaag is het begin van je nieuwe leven

UWV Werkfit maken

WERKFIT is een traject van het UWV voor mensen met een Ziektewet-uitkering, WIA, WAJONG, WAO en WW’ers die arbeidsongeschikt zijn. Het UWV wil dat iedereen de kortste weg naar werk neemt. Volgens ons is de kortste weg naar duurzaam werk: diep voelen wat je purpose is, je levenswerk, en dat je dat kun vertalen naar een baan of eigen bedrijf dat écht bij je past. En natuurlijk zorgen dat jij daar klaar voor bent. Dat je het zelfvertrouwen hebt om de eerste stappen te gaan zetten richting weer lekker aan het werk zijn.

96%
van onze werkfit trajecten
in 2021 waren succesvol

Wat er voor nodig is om weer klaar te zijn voor werk?

De meeste mensen zien het graag anders. Maar de arbeidsmarkt is veranderd. Zoals het was voor de crisis wordt het niet meer. Het heeft dus weinig zin om je alleen zo snel mogelijk naar die nieuwe baan te leiden. Je hebt tegenwoordig een brede skill set nodig om je thuis te voelen op de arbeidsmarkt. Flexibiliteit. Goede presentatievaardigheden. En breed inzetbaar zijn. Kortom: employability. Wij zorgen ervoor.

1. Weten wie je bent &
wat je purpose is

Wij geloven dat wanneer je weet wie je bent, en wat hier te doen hebt hier op aarde, en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn in je werk, dat je motivatie van binnenuit daar een flinke boost van krijgt. 

Weerstand en angst om te gaan werken wordt daar een stuk minder van. Gezondheidsklachten worden minder, en energie neemt toe, zien we bij veel van onze klanten.

 

 

2. Je nieuwe, beste zelf worden

Daarnaast gaan we aan de slag met je zelfbeeld: we draaien alle overtuigingen die je in de weg staan eens goed om, om te kijken of ze wel echt kloppen, en stellen er een nieuwe identiteit voor in de plaats – namelijk van de persoon die je wil zijn.

Wanneer je dat wil, leer je om beter te communiceren en hoe je wat je wilt en wat belangrijk voor je is kunt verwoorden op een manier die aankomt.

3. Uren opbouwen

Vaak vraagt het zetten van een stap als deze ook een groei in je persoonlijke ontwikkeling. Als je even niet gewerkt hebt, dan is in één keer fulltime werken meestal teveel gevraagd. Als je rustig wil opbouwen en wil testen hoe belastbaar je bent, kun je starten met een werkervaringsplaats.
Ook vergoedt het UWV onder bepaalde voorwaarden een opleiding. Wij coachen je ook om die nieuwe stappen te zetten. En die nieuwe wereld die je graag wilt betreden binnen handbereik komt.

Voor wie is dit traject?

Wij helpen iedereen die iets wil bijdragen in deze wereld en die bereid zijn om naar zichzelf te kijken. Dat zijn bijvoorbeeld:

Voor wie is het niet?

UWV Werkfit is niet bedoeld voor jou als je:

Wat houdt het traject in?

Wat we doen hangt af van waar jij naar toe wil en waar je nu staat.

We hanteren een menukaart, waarvan we in overleg gaan bespreken wat je helpt om je doelen te bereiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

Empowerment

Zelfonderzoek

Onderzoek van de (arbeids)markt

Stappen naar werk

"Ik heb het als heel fijn en prettig ervaren, ik voelde me meteen thuis. Mijn ideeën konden niet gek genoeg zijn, want jij ziet altijd potentie. Daardoor kon ik open sparren. De opdrachten stimuleerden mij heel erg om dieper te graven in wat ik ben en wat ik wil doen. Die opdrachten hadden ook een goede opbouw. Toen er dingen speelden in mijn persoonlijke leven, werd er goed geschakeld tussen aandacht voor het professionele en voor mijn persoonlijke ik, zodat ik mijn persoonlijke stuk weer op de rails kreeg.”

L., Amsterdam

“Het werkfittraject heb ik als erg prettig en ondersteunend ervaren. De wekelijkse contactmomenten en input van mijn coach waren van grote hulp voor mij. Ik merk dat ik tegen veel oude trauma stukken aanloop met betrekking tot thema 'werk' in mijn leven en Sylvie is een professionele coach die daar erg goed en adequaat op kan reageren. Iets wat in mijn ervaring zeldzaam is in de coachingswereld (en zelfs in therapie). Ze heeft goed door wat voor de lange termijn voor mij goed werkt in plaats van pushen naar iets waar ik weer mijzelf in kwijtraak en daarmee uitval. Het traject heeft me een veel beter beeld gegeven van wat mijn kwaliteiten zijn en wat me energie geeft en wat juist niet door mijn hoogsensiviteit en psychosociale uitdagingen, en heeft me ook een start en zelfvertrouwen gegeven voor mijn eigen praktijk. Erg prettig om ondersteund te worden, ik ben heel dankbaar daarvoor!

N., Amsterdam

Vraag nu je gratis en vrijblijvende
klikgesprek aan!

Wil jij klaar zijn voor de baan of business die écht bij je past? Bel vandaag nog met onze telefoondienst om in contact te komen met één van onze coaches, of vul dit contactformulier in en wij bellen je om een vrijblijvende intake te doen. We staan voor je klaar!

 

We kijken altijd samen met jou in een telefoongesprek wie van onze coaches het beste bij je past. Die belt je vervolgens om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in te plannen, op een van onze kantoren of via Zoom. Wij zijn er om jou bij je purpose te brengen en zeggen het ook als we denken dat iemand anders je beter van dienst kan zijn.

 

Ja, neem contact met me op!

PS Een kennismaking is helemaal gratis en vrijblijvend dus vul meteen je gegevens in!

A selection of our clients