UWV Traject naar werk

Binnen 6 tot 9 maanden de baan of business die écht bij je past (en bij je purpose)!

Wat is een UWV Naar Werk traject?

NAAR WERK is een traject van het UWV voor mensen met een Ziektwet-uitkering, WIA, WAJONG of WAO. Het UWV wil dat iedereen de kortste weg naar werk neemt. Volgens ons is de kortste weg naar duurzaam werk: diep voelen wat je purpose is, je levenswerk zeg maar, en dat je dat kun vertalen naar werk dat écht bij je past. Als het goed is, heb je dat in een Werkfit traject gedaan, of je weet al wat voor werk bij je past. En  heb je een lijst van bedrijven waar je voor wilt werken, of een lijst met klantgroepen waarbij je acqusitie wilt doen. Als je dat hebt, ben je klaar voor het traject NAAR WERK.

Onze klanten voor de Naar Werk trajecten gaven onze dienstverlening in 2020
gemiddeld een 10
(Onderzoek van KlantOK, in opdracht van het UWV).

Hoe solliciteren (of het vinden van klanten) makkelijker wordt

Wij geloven dat als je werk zoekt, of een bedrijf opstart, dat écht bij je past, dat de kans op succes dan optimaal is. En dat is heel persoonlijk, en als we heel helder hebben wat er bij je past, is dat meestal maar een handjevol werkgevers. Daarom gaan we niet uit van onze lijst met contacten en netwerkrelaties waar we je plaatsen. We gaan ook geen vacatures voor je zoeken, want daar geloven we niet in. De kans dat dat een échte match is, is namelijk heel klein. Wat we wél doen, is met je in gesprek gaan over bij welke organisaties jij helemaal op je plek zit, en zorgen dat je droom top 20 van ideale werkgevers (of opdrachtgevers) voor ogen hebt, de organisaties waar jij de meeste waarde te bieden hebt.

Als je weet wie je het meest te bieden hebt, is het namelijk veel makkelijker solliciteren of je diensten aanbieden, dan wanneer je het gevoel hebt dat de organisatie in kwestie jou een plezier doet. Solliciteren en aquisitie wordt daardoor veel relaxter, veel makkelijker én veel effectiever. Ga maar na: wie zou je zelf liever inhuren? Iemand die je bedrijf toevallig tegenkomt op een vacaturesite? Of iemand die uit alle organisaties die er op de wereld zijn, jouw organisatie heeft uitgekozen omdat het zo goed matcht? Precies!

Dé tips voor effectief solliciteren anno nu

Nou heb je al de helft gewonnen als je solliciteert op werk dat helemaal bij je past. De andere helft win je door jezelf op zo’n manier te presenteren dat je met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Wij zijn altijd op zoek naar de laatste tips en trucs om met je te delen en je de kans te geven om voor te blijven lopen op de rest. Of je die tips toepast is aan jou. Alleen jij weet wat er bij je past. Dus als een bepaalde sollicitatiestrategie niet bij je past, geloven we niet dat die werkt. We geloven wél dat sommigen acties in het begin buiten je comfortzone kunnen liggen en dat er een enorme wereld daarbuiten ligt. Uiteraard moedigen we je wel aan om je te ontwikkelen en dingen te proberen die nieuw voor je zijn.

Ondernemersskills waarmee je je bedrijf winstgevend maakt

Als je besloten hebt een eigen bedrijf te starten, dan ga je merken dat je er een geheel nieuw vak bij krijgt: dat van ondernemer. Wij hebben een stappensplan ontwikkelt waarmee je een succeszeker ondernemingsplan en business plan kunt opstellen, waarmee je een goede fundering voor je positionering en je branding legt, en je de strategie kiest die ervoor zorgt dat je voor het einde van het traject op eigen benen kunt staan. Dat doen we door te kijken naar jouw persoonlijkheid en de manieren waarop jij het makkelijkste contact legt en mensen weet te overtuigen van wat jij te bieden hebt. Mocht je zelf daar nog van overtuigd zien te raken, dan kan het een goede stap zijn om te beginnen met proefcliënten en zo zowel voor jezelf als voor op je website (testimonials!) het bewijs te verzamelen dat je kunt waarmaken wat je belooft.

Tot slot geven je de beste tips om zichtbaar te worden bij de doelgroep waar jij het meest voor kan betekenen. Ja, ook op de manier die bij je past.

Je nieuwe, mooiste versie van jezelf worden

Vaak vraagt het zetten van een stap als deze niet alleen een groei in je sollicitatie- of ondernemersvaardigheden, maar ook een groei in je persoonlijke ontwikkeling. Om een andere baan te kunnen doen, wordt je een ander persoon. Wij coachen je ook om die nieuwe stappen te zetten. En die nieuwe wereld die je graag wilt betreden voor je open gaat

Voor wie is dit traject?

Het UWV NAAR WERK traject is iedereen die weet wat ‘ie wil in werk en die graag iets wil bijdragen in de wereld. Dat zijn bijvoorbeeld:

Weet je nog niet wat je purpose is en de baan of business die daarbij past? Dan past het UWV werkfit traject beter bij je! Ben je door het UWV aangemeld voor een Naar Werk traject en weet je nog niet precies wat je wilt? Kom dan toch praten, meestal kunnen we je tóch helpen!

Wat houdt het traject in?

Voor het vinden van de baan die écht bij je past

Voor het starten van je eigen bedrijf

Mijn bedrijf als zzp/trainer en coach is binnen 6 maanden gaan lopen. Ik had niet gedacht dat ik het in me had en ben zo onwijs blij nu! Ik heb het traject ervaren als heel ondersteunend en bemoedigend. Het meeste heb ik gehad aan je positieve en no-nonsense houding. Fijn om dingen te kunnen bespreken waar ik tegenaan liep alsook emotionele zaken te kunnen bespreken, om zowel praktisch als spiritueel ondersteund te worden! Ik had het gevoel dat ik alles kon inbrengen en ik heb verschillende vlakken appel op je gedaan. Je hebt zoveel dingen te bieden, en dat ik gewoon kan zeggen wat ik nodig had en dan was je er met raad en daad.

E., zelfstandig trainer en coach

Ik heb de re-integratie ervaren als een fijne hulp en als steun. Ik was nog geen ondernemer, dat is iets nieuws voor mij. Het was heel fijn om met het traject daarbij begeleid te worden. Ik heb het professioneler aan gepakt door de coaching: ik kon mezelf direct hoger in de markt zetten doordat ik onderzoek had gedaan.
Waar ik veel aan heb gehad is het in eerste instantie verhelderen waar ik wil staan en waar ik naartoe wil groeien. Daarna stap voor stap het uitvoeren van de actiestappen: van idee via plan naar het concreet neerzetten van mijn eigen bedrijf. Mijn doelgroep betalen en marktonderzoek doen. Mijn eigen manier van ondernemen vinden, en van het benaderen van mijn doelgroep.

Ik ben acquisitie gaan doen waar ik me lekker bij voel en heb mijn bedrijf vormgeven zodat het helemaal bij me past. Nu heb ik een eigen bedrijf en kan er zelfs van leven. Het is voor mij een zeer geslaagd traject."

W., docent en coach

Vraag nu je gratis en vrijblijvende
klikgesprek aan!

Wil jij klaar zijn voor de baan of business die écht bij je past? Bel vandaag nog met onze telefoondienst om teruggebeld te worden door één van onze coaches. Of vul dit contactformulier in en wij bellen je om een vrijblijvende intake te doen. We staan voor je klaar!

Hoe gaat het verder?

We kijken altijd samen met jou in een telefoongesprek wie van onze coaches het beste bij je past. Die belt je vervolgens om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in te plannen, op een van onze kantoren of via videobellen of telefoon – wat jij het prettigst vindt.

Wij zijn er om jou bij je purpose te brengen en zeggen het ook als we denken dat iemand anders je beter van dienst kan zijn.

We horen graag van je, de koffie staat klaar!

Ja, neem contact met me op!

PS Een kennismaking is helemaal gratis en vrijblijvend dus schroom niet om contact met ons op te nemen voor je eerste stap naar fijne re-integratie!

A selection of our clients