ALIGHTcareers’s team

Sylvie van den Meerendonk

Sylvie van den Meerendonk in het kort:

De reden voor ontslag of de dreiging daarvan is meestal dat  je als werknemer boventallig bent geworden. Of omdat je arbeidsplaats komt te vervallen door een reorganisatie. Ook kan ontslag het gevolg zijn van een arbeidsconflict of het vastlopen in je carrière. Je werkgever kan je ondersteunen bij het vinden van een nieuwe (loop)baan door het aanbieden van outplacementbegeleiding.

Sylvie over haar werk en aanpak:


Als je werk bij je past, dan wordt iedereen daar beter van.

Sylvie over haar werk en aanpak

Als je werk bij je past, dan wordt iedereen daar beter van. Je werkgever, je omgeving, de mensen waar je voor en mee werkt, en vooral ook JIJ! Omdat werk zo’n enorm grote impact heeft op je geluk en welzijn, vind ik het essentieel dat iedereen werk doet waar ´ie voor bedoeld is. Want als je doet wat je belangrijk en leuk vindt en goed kan, dan heb je de wereld, je werkgever, je omgeving en jezelf het meeste te geven.

Als je niet op je plek zit, kom je meestal niet uit de verf. Je kunt er onzeker, chagerijnig, moe, ja zelfs depressief en ziek van worden. Daarom is het zo belangrijk dat je werk doet dat bij je past. Dan lossen veel van die vage klachten als vanzelf op.

Vanuit mijn missie om iedereen in zijn optimale werk te zien, ben ik in 2004 in het bedrijfsleven gestart als trainer en coach voor loopbaanvragen, re-integratie (tweede spoor), outplacement en startende ondernemers. Nadat ik 7 jaar in het bedrijfsleven het vak heb geleerd, heb ik in 2010 ALIGHTcareers opgericht en ben ik in 2011 fulltime gaan ondernemen.

Iedere dag oefen ik mijn vak met grote passie uit. Ik leer ook nog iedere dag, door evaluatie van mezelf en van mijn klanten en door het met grote toewijding volgen van alle nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied van coaching, ondernemen, sollicitatiebegeleiding, ondernemerscoaching en loopbaanbegeleiding. Daarvoor ben ik dagelijks op internet en LinkedIn te vinden en volg ik iedere maand workshops om inspiratie op te doen en mijn vakvaardigheid te vergroten.

In mijn aanpak het vinden van je passie, je missie centraal. Wat vind jij echt belangrijk om je levenswerk van te maken? Waar ben je zo gepassioneerd over dat het niet meer als werk voelt? Wanneer ben je bevlogen?

Mijn kracht is dat ik goed ben in doordringen tot de kern van je drijfveren en talenten aan de ene kant, en het helpen overkomen van je valkuilen en patronen van zelfsabotage aan de andere kant. Door je professionele en persoonlijke ambities en kernkwaliteiten in beeld te krijgen en deze te versterken met de positieve intentie en kracht van al je eigenschappen en patronen, loop je drie keer zo snel en wel in de richting van je het werk van je leven.

Ik ben en blijf steeds op zoek naar nieuwe manieren om het rendement van je sollicitatie-activiteiten steeds zo groot mogelijk te laten zijn. Inzichten uit de psychologie, uit de biologie en marketing combineer ik graag voor de grootste impact bij je beoogde werk- of opdrachtgevers.

Ook in het ondernemen zoek ik naar de beste tools. Met succes. Sinds ik kan concluderen dat de tools die ik gebruik hun vruchten afwerpen, deel ik de informatie hierover graag. Omdat ik er zo enorm veel plezier aan beleef om binnen mijn eigen kaders te werken, gun ik dat anderen ook van harte. Ik heb mijn lessen dan ook omgewerkt tot een programma om in 3 (fultime) maanden een bedrijf up and running te hebben én ervan te kunnen leven.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over mezelf en ALIGHTcareers. Heb je nog vragen of wil je graag kosteloos en vrijblijvend kennismaken met mij en mijn aanpak, neem dan gerust contact met me op. Ik zie je email of telefoontje graag tegemoet!

Wil je meteen een afspraak maken? Dat kan. Hieronder kun je zelf een tijd uitkiezen die je schikt: